תפריט סגור

קניית אופניים לרוכב שפיצים

להורים המעונינים בקניית אופניים לילד בגיל בית ספר יסודי המתחיל להשתתף בחוג אופניים (קרוס-קאנטרי) של המועדון

קניית אופניים לילד – איך בוחרים אופניים לילד?

מעוניינים בקניית אופניים לילדכם הרוכב במועדון, דלגו לפיסקא הבאה שכותרתה אופניים לחוג במועדון שפיצים.

קניית אופניים לילד היא תמיד חגיגה. אבל, אם אתם לא מהמועדון, ההנחיות פה לא בדיוק בשבילכם. יתכן שתמצאו מידע מועיל בדף שלנו העוסק בלימוד רכיבה על אופניים. אבל אם הגעתם לפה בגלל שחיפשתם “אופניים לילדה” או “אופניים לילד”, או אפילו “איך לקנות אופניים לילד/ה” בגוגל או במנוע חיפוש אחר, לצערי, רוב הסיכויים שדף זה לא בשבילכם. אם תחפשו ברשת “איך בוחרים אופניים” או “איזה אופניים מתאימות לילדים”, תמצאו אלפי דפים. רובם לא רלבנטיים להורים שעבורם הוכן דף זה. דף זה מיועד להורים המעונינים לקנות אופניים לילד בגיל בית ספר יסודי המתחיל להשתתף בחוג אופניים (קרוס-קאנטרי) של המועדון.

קניית אופניים לחוג במועדון שפיצים

המדריך יתן את ההמלצה לאופניים המתאימים לילד שכבר משתתף בחוג במועדון וזקוק לזוג אופניים חדשים.
אם אתם מתכננים לשדרג את האופניים של הילד, שוחחו איתי. יתכן שכדאי לכם להצטרף לקניה מרוכזת שלנו שמתקיימת פעם או פעמיים בשנה והופכת לחגיגת אופניים גדולה עבור הילדים.
כללי קניית אופניים לילד הנמצאים פה, קצת שונים מאלו שתמצאו בדפים הרבים ברשת, משום שהמטרה היא מאוד מדוייקת: למצות את יכולות הילד במהלך השתתפותו בחוג האופניים ולאפשר לו להתפתח כרוכב.

אופניים שאינם מתאימים , לא מאפשרים לילד לבטא את יכולתו ברכיבה בשטח. הם ממש עוצרים אותו.

כללי התאמת האופניים לילד המתחיל חוג רכיבת אופניים בשטח, דומים לאלו הרלבנטיים לילד שהוריו קונים לו אופניים עליהן ירכב בשטח עירוני או בגן המשחקים, ביום כיפור או אפילו יום יום לבית ספר, בשינויים מתחייבים.

אז מה אתם צריכים?

אופני אלומיניום:

יש כל מיני מתכות וגם חומרים אחרים שמהן מייצרים אופניים ולא כאן המקום לפרט. שילדת אלומיניום מגלמת את האופטימום של משקל/מחיר וביצועי שטח.

שיכוך: אופני זנב קשיח או שיכוך מלא?

לאופני שטח יש בולמי זעזועים. יתכן בולם לגלגל הקדמי ויתכן לאחורי. בגילאי בית ספר יסודי, צריך אופניים עם זנב קשיח!
אלו אופניים עם בולם זעזועים קדמי אך ללא בולם זעזועים אחורי.

גודל האופניים: איך אדע איזה גודל מתאים לילד שלי?

המידות החשובות:
גודל הגלגל
גודל השלדה
גובה הצינור העליון של המשולש הקדמי (רמה)
רוחב הכידון
קניית אופניים ש”יחזיקו לו עד הבר-מצווה” עלולה להתברר כגורלית לגבי פיתוח הרצון של הילד לרכוב על אופניו וכתוצאה מכך, עוד הרבה דברים טובים שהוא עלול להפסיד.

התאמה טובה של אופניים לרוכב:

התאמה טובה תתחיל בשני גורמים עיקריים:
1. נושיב את הילד על הכיסא שהנמכנו ככל שניתן ונבדוק שעקביו נמצאים שטוחים לגמרי על הרצפה.
2. נבקש מהילד שירד מהכיסא קדימה, בעמידה מעל האופניים לפני הכיסא. נוודא מרווח בין המפשעה לבין הצינור העליון של המשולש הקדמי (רמה) של לפחות 6-10 ס”מ.
3. כלל נוסף שכדאי לשמור עליו למרות שלא תשמעו עליו בשום מקום – סעיף 2 כשהילד עומד מעל הגלגל. נעמיד את הילד מעל הנקודה הגבוהה של הגלגל ונבדוק שהוא יכול לעמוד מעליו בנוחיות.

התאמת אופניים: זה לא דבר טריוויאלי. כן, יש כללים בענין ומדידות של אורכים וזוויות. אבל זה מסובך מדי מכדי לפרט וגם אנחנו לא מתעסקים בזה. בחנויות המקצועיות (גם בחלק מהשכונתיות וגם ברשתות אופניים) יודעים לעשות זאת. כדאי לשאול אותנו לאיזה חנות רצוי לפנות. נבחר גודל גלגל ושלדה המתאימים לגוף הילד על מנת שנוכל להתאים את האופניים לפרופורציות של הילד.
לעיתים, למרות הכל, יש בעיות. אופניים בגודל שלדה שאינה מתאימה, מידות וכיוון הכידון או כיוון לא נכון של כיסא, עלולים לגרום כאבים בחלקי גוף שונים. התייעצות עם המדריך בדרך כלל תפתור את הבעיה או שתצביע על הצורך בהחלפת רכיב מסויים או כל האופניים.

קניית אופניים שאינם מתאימים תגרום לחוויה לא טובה של הילד. במקרה הטוב, הוא קצת יסבול בלי להתלונן. במקרה הגרוע, הוא לא ירצה לרכוב עליהם. ואולי זה בעצם הפוך…

הילוכים:

ההילוכים הם רכיב חשוב המאפשר לילד למצות את יכולותיו הגופניות בתנאי שטח שונים.אופניים ללא הילוכים אינן מתאימים לחוג אופניים. אם הילד רק מתחיל, בגיל גן חובה או כיתה א’, אפשר להסתדר 3-4 מפגשים. תתכוננו לקנות אופניים חדשים. הוא זקוק לאופניים עם הילוכים ברמה בסיסית (6 הילוכים) לפחות. בכיתות הנמוכות (א-ב) כדאי שיהיו 5-6 הילוכים לפחות. מכיתה ה, כדאי שיהיו מעל 10 הילוכים.

מעצורים:

איפה ברקסים????
אופני ילדים, שנמכרים עם גלגלי עזר, הם אופניים ללא הילוכים (נקראים לפעמים בטעות BMX). באופניים אלו, בציר הגלגל האחורי מותקן “טורפדו” המאפשר בלימת הגלגל האחורי באמצעות סיבוב לאחור של הדוושות. סבבה?
לא כל כך. ממש לא אידאלי וגם לא מפתח אצל הילד הקטן את הרגלי הרכיבה הנכונים.
אנו רוצים אופניים שבהם יש 2 מעצורי יד על הכידון. כאלו נמצא בכל האופניים עם הילוכים וגם בזוגות קטנים שמאז תחילת שנות ה2000 נמכרים בחנויות ורשתות.

יש מעצורי V ויש מעצורי דיסק. זה ענין של מחיר.

דוושות (פדלים):

רגילים. כשהילד יהיה מוכן, הוא יספר לכם על קליטים ופלאטים, על ההבדל ביניהם וגם על כך שהוא צריך נעליים חדשות… זה לא רלבנטי למתחילים.

ולשורה התחתונה: המחיר.

בכיתות א-ג, המחיר לאופני כניסה עם גלגלי 24 אינטש יהיה 900-1400 ש”ח.
בכיתות ד-ו, המחיר לאופני כניסה עם גלגלי 26 או 27.5 ואפילו 29 אינטש יהיה 1500-2500 ש”ח.

למה קניית אופניים כל כך יקרה? אפשר יותר בזול?

כן, אפשר לקנות יד שניה. אפשר לחסוך עד 40% במחיר. אבל זה מסובך. צריך לדעת לבדוק את האופניים. אפשר להתייעץ איתנו ואפשר גם לשאול בחנויות שסומכים עליהן.
הציעו לכם משהו שנשמע ממש טוב במחיר מדהים וזה אפילו לא יד שניה? היבואן יביא את זה עד אליכם? נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי? זה לא אמיתי. גם באופניים של מותג מוכר, זה בא עם מכללים פשוטים ביותר. אלו גם יתקלקלו יותר מהר.

שרות… ותחזוקה…

קחו בחשבון שאחרי שקונים, צריך לבקר בחנות תוך שבועיים-שלושה לכיוונים וחיזוק ברגים.
אופניים עליהם רוכבים מדי שבוע מחייבים הגעה לחנות לתחזוקה מדי מספר חודשים, לפעמים בתדירות גבוהה יותר ולפעמים פחות. תלוי בסוג התקלה, בסוג ועצימות הרכיבה, וגם… באיכות האופניים.
קחו בחשבון שחנות שקניתם בה (בוודאי אם זו אחת מהחנויות שאנו עובדים איתן), תיתן לכם הנחה בטיפולי התחזוקה, תדע בדיוק איך לטפל באופניים שקניתם באותה חנות ותרצה להעניק לכם שרות מעולה. היבואן מקצה הארץ לא יהיה שם כדי לעשות זאת. לפעמים מה שקונים בזול עולה ביוקר. שמענו כבר על מספיק מקרים. ולא, אל תשאלו אותנו. זה מביך ולא ראוי.
אתם מוזמנים לשאול אותנו על מותגים, דגמים, חנויות בהן מומלץ לקנות ובכלל, כל שאלה. אפשר גם לשאול אילו דגמים מציעות החנויות בתקופה זו. לפעמים אנחנו מקבלים מידע על עסקאות מעניינות.
גם מי שהילד שלו אינו רוכב בחוגי האופניים של המועדון, ורוצה להתייעץ איתנו לגבי סוג האופניים שמתאים לילד שלו, מוזמן להתקשר.

לטלפן עכשיו