חוויה ייחודית
בלב מישור עמיעז שבמדבר יהודה מתחתר לו נחל פרצים. נצא לרכוב על אופנינו בקניון המתפתל שנחרץ בין שכבות סלעי החוואר וקירותיו מצויירים בקווים וצורות שפיסלו המים והרוח במשך עידנים.
מעלינו יתנשא פקק מלח עצום, תופעה גיאולוגית ייחודית שאנחנו קוראים לו “הר סדום”. גם עליו נטפס וגם נהנה במיוחד לרדת – עם האופניים.
האוהבים טיולי לילה באופניים, נהנים מאוד חוויה מיוחדת שלא שוכחים אף פעם. זו חוויה יוצאת דופן המשלבת כיף העצמה וחיזוק הביטחון העצמי. חיבור לשטח ברמה אחרת. פעילות שמאתגרת את כל החושים. כאשר יוצאים לרכוב בלילה מקבלים תחושה שונה לחלוטין. בתמונה שמסביבנו, בטמפרטורה, בצבעים ובתאורה שכמותם בדרך כלל לא מכירים.
במישור עמיעז נצא לטיול ליל ירח מלא. נצא לרכוב יחד בטיול לילי שלא ישכח מאחר ונטייל אותו ללא פנסים!!!
בין טיולי ליל ירח מלא, פרצים הוא המלך הבלתי מעורער של טיולי הלילה.
לפרטים על רכיבות לילה במועדון שפיצים.
נצא עם הילדים לטיול שישאיר חותם עז. נישאר בלילה לקמפינג באוהל או אפילו תחת כיפת השמים. מסלול שעבור ילדים צעירים הוא ארוך (בזמן) גם אם אינו רב קילומטרים.
טיילתי הרבה טיולי לילה, גם באופניים וגם בנחל פרצים. על מנת שהטיול ישאיר לרוכב את החוויה המושלמת, נערוך אותו באופן שונה מזה שמטיילים ורוכבים אותו רוב הטיילים והרוכבים.
הטיול הוא אחד מאירועי השיא השנתיים של המועדון. בטיול זה נצא ל2 חצאי ימים, כולל לינת לילה במדבר, בחניון מוסדר. נשב לארוחה מסביב למדורה ועוד תופינים שיהפכו את החוויה למיוחדת ובלתי נשכחת.
עונת הטיול בנחל פרצים
לטיול במדבר יהודה נצא בעונת המעבר. לקראת סוף הסתיו ולפני בוא הגשמים או באביב לפני תחילת העונה החמה.
סיום רב רושם
לאחר מספר שעות שינה, נשכים בעוד לילה ונצא סמוך לעלות השחר, לעלות להר סדום לתצפית על מישור עמיעז, הטיול שרכבנו אתמול בלילה, ים המלח והרי אדום.
העליה להר סדום מאתגרת ובבוקר קריר היא מאוד מספקת גם את הרוכב הצעיר.
הנוף מהתצפית מדהים ושווה כל רגע. נתעכב שם לנשום אויר קריר ונעים לפני שנרד בחזרה ונרכב לחניון הלילה.
האזור הגיאוגרפי
מישור עמיעז משתרע בין הר סדום ממזרח ומצוק ההעתקים ממערב. גובהו כ-200 מטר מתחת לגובה פני הים ובעבר היה המישור לחלק מקרקעית ים המלח. מפלס ים המלח, הנמצא כיום בגובה 424 מטר מתחת לפני הים, ירד בהרבה משהיה בעבר. הוא היה גבוה עד כדי כך שלא היה ניתן לעבור במורדותיו המזרחיים של הר סדום (תוואי כביש 90 כיום). כאשר כך היה, שימש מישור עמיעז כדרך עוקפת בכיוון צפון-דרום לעבר מורדות הערבה. כיום, מישור עמיעז ברובו מנוקז באמצעות נחל פרצים הפורץ ממצוק ההעתקים וזורם צפונה לעמק זוהר ונשפך לים המלח.
שמו של מישור עמיעז בערבית הוא “סטאח אל עמעאז” שמשמעותו מקום מנוחת הצאן. בעבר, כאשר שדות הרעייה והמים ברכס חצרה יבשו, היו הבדואים מובילים את עדרם למקומות הבודדים בהם היה עוד ניתן למצוא מים (עין תמר ונאות הכיכר). הדרך שעברה במישור עמיעז קישרה בין איזורי מחיה עונתיים. בין מרעה החורף בהר למרעה הקיץ בכיכר. הצאן היה נח בדרכו בעוברו במישור בדרך למעיינות בהם עדיין היו מים ומכאן מקור השם. המילה העברית “עמיעז” משמרת אך ורק את הצליל של המילה הערבית “עמעאז” ללא קשר למשמעות הערבית של המילה.
בזמן מלחמת העצמאות, במסגרת “מבצע לוט” (נובמבר 1948) לכיבוש מפעלי ים המלח הנצורים, מישור עמיעז שימש מינחת למטוסים הקלים, שהעבירו אספקה לנצורי סדום.
לפרטים על טיולי משפחות במועדון.
בטיול זה נבקר במישור עמיעז הנמצא בשמורת הטבע מדבר יהודה. נרכב בנחל סדום מהלך כ-5 קמ ובמישור ובפרצים מהלך כ-10 ק”מ. הנחלים סדום ופרצים זורמים צפונה במישור. פרצים הוא הנחל המרכזי המנקז את מישור עמיעז. נשפכים אליו הנחלים בקיעים, עידית, סדום ולוט.
לפרטים על לימוד רכיבת אופניים בשיטה מיוחדת בה לא מפחדים ולא נופלים – וכולם מצליחים.